کرباسيان: اقتصاد دنيا بر اساس رقابت در قيمت تمام شده پيش مي رود

کد خبر: 10145 تاریخ انتشار: 1397/01/17 19:22:44
نمایش: 3162
اخبار

رئيس هيات عامل ايميدرو گفت: اقتصاد جهان در 20 سال آينده، بر مبناي رقابت و کاهش قيمت تمام شده محصولات، پيش خواهد رفت

به گزارش روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران(ايميدرو)، مهدي کرباسيان در مراسم افتتاح نخستين خط توليد ورق فولادي آج دار در واحد سباي مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، ضمن تبريک اقدام جديد مجتمع فولاد مبارکه در ايجاد ارزش افزوده محصولات توليدي، اظهار داشت: در 2 دهه آينده اقتصاد جهان با تغيير کلي مواجه نمي شود و اقتصاد هاي بزرگي نظير چين و هند تاثير چنداني نخواهد داشت بلکه تنها اقتصادهايي امکان حضور دارند که محصولات عرضه شده از نظر قيمت تمام شده، قدرت رقابت داشته باشند.
وي ادامه داد: اکنون چين به عنوان توليد کننده بزرگ جهاني، با توليد حدود 830 ميليون تن فولاد، با کاهش مصرف داخلي مواجه شده و توليد اين فلز را به کمتر از 650 ميليون تن رسانده است. نرخ رشد اقتصادي اين کشور اکنون 7 درصد است و پيش بيني شده طي چند سال آينده به حدود 4 درصد کاهش يابد. در همين حال، قيمت هر تن فولاد به حدود 255 دلار کاهش يافته و گفته مي شود در آينده نزديک به 240 دلار نيز برسد. اين موضوع به معناي وجود رقابت سنگين در اين صنعت است و اين روند ادامه مي يابد.


به گفته رئيس هيات عامل ايميدرو، مجتمع فولاد مبارکه بايد به سمت توليدات جديد و کاهش قيمت تمام شده گام بردارد. دولت هم موظف است از اين صنعت حمايت کند. اين در حالي است که در شرايط رکود جهاني، کشورهاي عضو سازمان تجارت جهاني، براي حمايت از محصولات خود در برابر دامپينگ چين، بر واردات، ماليات وضع مي کنند.
 
وي ادامه داد: اقدام مجتمع فولاد مبارکه براي رعايت مسائل زيست محيطي و کاهش مصرف آب قابل تقدير است و اين شرکت به عنوان الگوي ديگر شرکت ها بايد در زمينه توليد، صادرات و فناوري پيشتاز باشد و همچنان در زمينه کاهش آلودگي هوا، کاهش مصرف آب و ارتقاي توان نيروي انساني گام بردارد.
کرباسيان تصريح کرد: متاسفانه به دليل کج سليقگي، جلوي صادرات محصولات فولادي و ديگر محصولات توليدي را گرفته ايم که با اين اقدام، بازار هاي هدف صادراتي را نيز از دست داده ايم.
وي ادامه داد: بايد با ارتقاي کيفيت و کاهش قيمت محصولات و ارتقاي ارزش افزوده، جايگاه خود را در بازارهاي جهاني ارتقاء دهيم.  


 
رئيس هيات عامل ايميدرو با اشاره به اينکه ايران از سه مزيت مهم شامل گاز فراوان، سنگ آهن و نيروي انساني ورزيده برخوردار است، گفت: با برخورداري از اين امکانات، دستيابي به توليد بيش از 55 ميليون تن فولاد امکان پذير است. به گفته کرباسيان اکنون 50 هزار کيلومتر مربع از مجموع عمليات اکتشافي فعلي (240 هزار کيلومتر مربع)، درشرق استان اصفهان انجام مي شود و بدون شک اين اکتشافات به افزايش ذخاير سنگ آهن خواهد انجاميد و نگراني هاي موجود درباره ناکافي بودن ذخاير سنگ آهن جهت دستيابي به اهداف چشم انداز فولاد رفع خواهد شد.
وي ادامه داد: در سال جاري، تلاش ما اين بود که ميزان توليد فولاد را به 20 ميليون تن برسانيم، اما به رغم وجود ظرفيت توليد، شرايط بازار کشش توليد بيشتر را ندارد و بايد تلاش کنيم توليد فعلي را حفظ کنيم. همچنين در چشم انداز مصرف سرانه فولاد در کشور بايد از 250 کيلوگرم فعلي به 400 کيلوگرم (استاندارد جهاني) برسد تا بتوانيم به توسعه اقتصادي دست پيدا کنيم.
کرباسيان درباره نيروي انساني موجود کشور تصريح کرد: در ملاقات با گروه هاي سرمايه گذار خارجي، موضوع نيروي انساني بسيار مهم است و به اذعان آنها، سرمايه گذاري در ايران نسبت به ديگر کشورها بسيار بهتر است چرا که معتقدند براي سرمايه گذاري در کشورهاي ديگر برخلاف ايران، نياز به اعزام صدها نفر نيروي انساني دارند. اما به دليل توانمندي بالاي ايراني ها، با تعدادي اندک نيروي انساني(نسبت به کشورهاي منطقه) مي توان يک واحد توليدي بزرگ را احداث و راه اندازي کرد
توليد 3 محصول با ارزش افزوده در فولاد مبارکه
سبحاني، مديرعامل شرکت فولاد مبارکه در مراسم افتتاح خط توليد ورق فولادي آج دار با  بيان اينکه در شرايط رکود بازار، فرصت تبديل ايده ها به عمل فراهم شد، گفت: در اين مدت، با راه اندازي سيستم گاز زدايي، توانستيم ورق هاي نورد سرد با کاربرد خودرويي توليد کنيم. همچنين با ايجاد سيستم گوگرد زدايي، ورق هاي نفت و گاز ترش را نيز توليد کرديم.
وي ادامه داد: سومين محصول داراي ارزش افزوده، ورق آج دار فولادي بود که با موفقيت به توليد انبوه رسانديم. هر سه محصول ياد شده قبلا وارداتي بود اما اکنون با توليد آنها در مجتمع فولاد مبارکه، صرفه جويي ارزي قابل توجه براي کشور حاصل مي شود.
سبحاني با بيان اينکه ورق آج دار فولادي، با برخورداري از استاندارد «دين»(DIN) قابليت صادرات به بازار هاي جهاني را دارد، گفت: ظرفيت توليد سبا اکنون 750 هزار تن است که در سال آينده به 1.5 ميليون تن مي رسد و چنانچه 50 درصد آن به ورق آج دار تبديل شود، مي توانيم حدود 700 تا 800 هزار تن از اين محصول را توليد کنيم.


عزم ملي براي کاهش آلودگي هوا و آب
زرگر پور، استاندار استان اصفهان، در اين مراسم ضمن تقدير از اقدام انجام شده براي پيشرفت استان و کشور، گفت: فعالان صنعتي و کارآفرينان در کنار توليد محصول بايد با عزم ملي به سمت کاهش مصرف آب، کاهش آلودگي هوا مطابق با استانداردهاي جهاني گام بردارند.
وي ادامه داد: ما در کشور به ازاي هر تن فولاد توليدي، 65 درصد کاهش مصرف آب داشته ايم که بايد به استاندارد جهاني (85 درصد) برسيم.
بنا به اين گزارش،  در مراسم راه اندازي خط توليد انبوه ورق آج دار فولادي (براي نخستين بار در کشور) در واحد سباي مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، جمعي از مقامات استاني، محلي و کارکنان مجتمع فولاد مبارکه حضور داشتند.

افزودن دیدگاه